به گزارش میمتالز، ۲ هفته گذشته سهام انتقال دادههای آسیاتک به عنوان اولین شرکت تازه وارد در بورس تهران عرضه اولیه شد و وارد بازار سهام شد. هفته گذشته فرابورس با انتشار اطلاعیههایی از ۲ عرضه اولیه جدید خبر داد. طبق این اطلاعیهها شرکتهای حمل و نقل ترکیبی مواد معدنی گهر ترابر سیرجان و فروسیلیسیم خمین به عنوان دومین و سومین شرکت تازه وارد به بازار برای ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت عرضه خواهند شد.
در این مطلب با دومین عرضه اولیه بازار سرمایه در سال ۱۴۰۱ آشنا خواهیم شد:
شرکت حمل و نقل ترکیبی مواد معدنی گهر ترابر سیرجان (سهامی عام) پس از احراز کلیه شرایط پذیرش از تاریخ ۱۴۰۰/۰۲/۰۱ به عنوان دویست و چهل و دومین نماد معاملاتی در فهرست نرخهای فرابورس ایران درج گردید.
تعداد ۴۴۴میلیون سهم شرکت حمل و نقل ترکیبی گهر ترابر سیرجان معادل ۱۰درصد سهام این شرکت، سهشنبه هفته آینده (۲۰ اردیبهشت) بهعنوان دومین عرضه اولیه امسال بازار سرمایه با نماد معاملاتی "حگهر" در فرابورس ایران عرضه میشود.
این میزان سهام در قیمت مبنا (کف قیمت) ۵۴۵۰ ریال برای هر سهم و حداکثر سهمیه ۴۴ میلیون و ۴۰۰ هزار سهمی به سرمایه گذاران واجد شرایط به روش حراج در بازار اول معاملات فرابورس عرضه میشود. مشاور عرضه هم کارگزاری بانک سپه و متعهد خرید تامین سرمایه امید است.
ارسال سفارش صرفا ً از طریق ایستگاههای معاملاتی (نامک) امکان پذیر خواهد بود. همچنین ۵۰ درصد از سهام خریداری شده در روز عرضه اولیه توسط سرمایه گذاران واجد شرایط تا ۹۰ روز پس از تاریخ عرضه اولیه امکان عرضه نخواهد داشت.
شرکت گهر ترابر در دی ماه سال ۸۹، به عنوان زیرمجموعه شرکت هلدینگ سرمایهگذاری و توسعه گل گهر تاسیس شد و در سال ۹۸، با ریل گستر، دیگر زیر مجموعه این هلدینگ ادغام شد. به این ترتیب، گهر ترابر هماکنون به یکی از بزرگترین شرکتهای حوزه حمل و نقل ترکیبی در کشور تبدیل شده است.
به طوری که طبق آخرین اطلاعات موجود از شرکت گهر ترابر، در حال حال حاضر ۶۵۵نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند. با این وجود، این تعداد نسبت به فعالیتهای شرکت کافی نیست و کمبود نیروی انسانی، یکی از نقاط ضعف گهر ترابر است.
فعالیت اصلی گهر ترابر، تامین اهداف کلان شرکت سنگ آهن گل گهر در حوزه حمل و نقل و حمل تولیدات این شرکت به مقاصد داخلی و خارجی است. گهر ترابر در چهار حوزه حمل و نقل ریلی، جادهای داخلی و سبک در منطقه گل گهر مشغول به فعالیت است.
بر اساس اطلاعات مربوط به پایان شهریور ماه سال گذشته، شرکت سرمایهگذاری و توسعه گل گهر، با در اختیار داشتن ۶۶.۸درصد از سهام گهر ترابر، سهامدار اصلی این شرکت به حساب میآید. شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، علاوه بر مالکیت غیر مستقیم بر گهر ترابر به واسطه شرکت سرمایهگذاری و توسعه گل گهر، به طور مستقیم نیز ۳۱.۸درصد از سهام گهر ترابر را در اختیار دارد. شرکت گهر انرژی سیرجان نیز با مالکیت یک درصد از سهام گهر ترابر، از سهامداران عمده این شرکت به حساب میآید.
گهر ترابر که با سرمایهای ۱۰۰ میلیون تومانی تاسیس شده بود، در حال حاضر دارای سرمایهای ۴۴۴ میلیارد تومانی است و این رشد طی چهار مرحله افزایش سرمایه رخ داده است. آخرین افزایش سرمایه شرکت نیز در شهریور ماه سال ۹۹ ثبت شد که طی آن سرمایه گهر ترابر ۱۴۶.۵ درصد، از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران افزایش یافت.
نجمی نوری_ مدیرعامل شرکت حملونقل ترکیبی مواد معدنی گهرترابر سیرجان، روند افزایش سرمایه شرکت را صعودی دانست و با اعلام سرمایه ۴ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال در حال حاضر، گفت: بررسی عملکرد مالی حگهر نیز حاکی از روند رو به رشد این شرکت است. بهاینترتیب که درآمد عملیاتی، سود ناخالص و سود خالص شرکت نسبت به سال ۱۳۹۹ در سال ۱۴۰۰ سیر صعودی داشته است.
وی به سود خالص ۳ هزار و ۶۷۵ میلیارد ریالی حگهر در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: پیشبینی سود خالص برای سال جاری ۳ هزار و ۴۲۸ میلیارد ریال است که دلیل بالاتر بودن سود ۱۴۰۰ نسبت به پیشبینی امسال تعدیلهای سهماهه پایانی سال گذشته بود، همچنین ارزیابی بودجه ۱۴۰۱ در شرایط نرمال و با عدد حداقلی بوده است.
مدیرعامل شرکت گهر ترابر سیرجان به جهش قابلتوجه درآمدهای عملیاتی در سال گذشته نسبت به سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: سهم درآمد حگهر از تعمیرات و نگهداری خطوط در سال ۱۴۰۰ یک درصد، لوکوموتیو ۶ درصد، حملونقل سبک ۵۸ درصد، حملونقل واگنی ۱۲ درصد و جادهای ۱۳ درصد بوده که درمجموع ۱۹ هزار و ۴۶۵ میلیارد ریال درآمد عملیاتی سال گذشته بوده است.
به گفته نجمی نوری روند سود ناخالص و درآمد ۱۲ ماهه این شرکت نیز صعودی بوده به طوری که سود خالص ۱۷۳ درصد و درآمد شرکت ۱۵۲ درصد در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت گهر ترابر سیرجان درباره چشمانداز وضعیت حملونقل مواد معدنی منطقه گل گهر با توسعههای آتی نیز به روند رو به رشد تولید محصولات نهایی منطقه اشاره کرد و گفت: محصولات نهایی منطقه در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۱۸ میلیون تن خواهد رسید و این عدد در افق ۱۴۰۴ بیشتر از ۲۱ میلیون تن خواهد بود، این روند صعودی چشمانداز روشنی از فعالیتهای حگهر که حمل محصولات این منطقه را بر عهده دارد، ترسیم میکند.
وی با تأکید بر اینکه علاوه بر منطقه گل گهر، حوزه فعالیت این مجموعه تمامی کشور است ادامه داد: همچنین از برنامههای آتی حگهر ورود به موضوع خرید هواپیما و حملونقل هوایی و دریایی است که در حال بررسی آن هستیم و جزو اهداف کلان مجموعه محسوب میشود.
منبع: نبض بورس